23.11.2014

Sunnuntai vailla suunnitelmaa

Tehtiin miehen kanssa lauantaina se mitä on jo kauan suunniteltu ja tarpeetkin hankittu monta viikkoa sitte. Ai mikä, no se paperinaruvalaisin tietty. Meillä on ollu tossa rappukäytävässä varsin sisustuksellinen ja "vintage" valaisin. Sellainen plafondi joka on kertaalleen hajotettu ja roikkui epämääräisen näköisestikin. Tästä en tajunnut kuvaa taltioida koska oisitte kuitenkin olleet vaan kateellisia. ENIPOO, nyt se tehtiin siis. Paperinaruvalaisin. Tarvikkeina paperinarua, puuliimaa, vettä, ämpäri, ilmapallo, elmukelmua ja kumihanskat. Palloon ilmaa, elmukelmua päälle, liima ja vesi sekaisin, paperinarua pieninä kerinä vettymään ja eikun sit vaa pyörittelemään pallon ympäri. Varsin sotkuista puuhaa voin kertoa eli suosittelen suojaamaan about kaiken.



Tässä pallo on ollut jo kuivumassa vuorokauden ja alettiin miehen kanssa rakentamaan sitä valaisimeksi. Pallo hienosti puhkaistui tuonne sisälle ja piti vähän miettii mikä on fiksuin tapa poistaa kelmu. Tehtiin sellanen vajaa 10cm halkaisijaltaan reikä tonne yläpuolelle (minne näppäränä mutsina laitoin kaikki narun päät solmuun jotta itse valaisimeen ei jäis sellaisia solmumyttyjä) ja reijän reunat teippasin maalarinteipillä. Kelmu lähtikin tosi näppärästi irti paperinarusta ja muutenkin tuntui varsin jämäkälle.



Tässä kuvassa on reunat teipattuna ja kelmu+pallo poistettu sisältä. Se reikä on sellanen et mun molemmat kädet mahtuu sisään et saa sen lampun sitten sinne kiinni. Vanhasta leikkuualustasta leikattiin lampun kannalle sellainen tukijuttu jotta pallon ja lampun saa kiinni.


Tadaa! Valmis. Just sellanen mitä toivoinkin ja noi varjot on eniten kivat. Aloin jo pohtimaan seuraavaa ja et mihinkäähän sellaisen tekis ja laittas kiinni :D Loppuu kattotila :D

**

Eilen sain VIIMEIN valmiiks sen pussukan duuniin. Enhän mä oo kun kaks jo koittanu tehdä huonoin tuloksin.



Lukkokehys pienillä kiinnitysrenkailla, helmiä nauhaksi ja Novitan hankolangasta kaksi isoäidinneliötä. Alemmassa kuvassa näkyy jotenkin vähän miten ne neliötkin on siinä. Mietin että tartteisko toi vuoren mutta nääh. Ihan hyvin toimii tollasenakin. Just täydellisen kokoinenkin.



Näytin miehelle tässä joku tovi sitten että miten hienon tumppuohjeen löysin Ravelrystä. VIRHE! Jouduin aloittamaan elämäni ensimmäisen asiakastyön. Mähän en oo sellasia tehny enkä aatellu alkaa tekemäänkään. Enkä tiiä onko toi ees asiakastyö silleen. En vaa ole ikinä tehny mitään koskaan mitä joku ois pyytäny vaan lähinnä sillee et no tein tän sulle ja tahdotko.



Todella toivon että noi blokatessa tasoittuu koska työnjälki on tällä hetkellä varsin kuraa. Hieman on havaittavissa epäuskoa ja hämmennystä mutta kaikki tuntuu sanovan että se tasoittuu niin luotetaanpa siihen.

Hain perjantaina lankaa paikallisesta kaupasta et tekisin tollaset itellni mutta ei ollu kivoja värejä ohuissa langoissa -.- Ostin sitte nasa-lankaa ja alotinkin jo mutta isothan niistä tulee. Purkuun menee ja koitan jotain toista tumppumallia sitten niihin.
Tänää pitäs viellä lasten päiväkotireput saada pakattua ja itellekin voisin koittaa kattoa jotain vaatetta valmiiks huomiseksil. Luvassa ois duunipäivän lisäks Ikeaa ystävän kanssa ja tapaan siellä kanssabloggaajan/neulojan/irkkaajan. Pitäs varmaa koittaa jotain ostoslistan tapaista tehdä jotta ei lähe sitte rukkasesta. Lahjapaperia, valokuvakehyksiä tohon valokuvaseinälle, minigrippei tarttee aina, mahdollisesti juomalaseja.. No, ehtiihän noita viel kattoa :D

En eilen muistanut aloittaa sitä melatoniinia niin alotan sen tänää. Jos vaikka pääsis huomenna kasin aikaa jo töihinkin :D

1 kommentti:

  1. Wau mikä lamppu! Siis mahtava! Toi varjo, se on ku metsä ikään! Täytyy myöntää, kolahtaa ja kovaa. Ja hieno pussukka myös. Ja toi kirjoneule! Mä en voi ku niiata syvään sun taidoilles. Ei onnistuis multa, ei.

    VastaaPoista